Renasterea luminii

Image

O lume a umbrelor, o lume cruda si dizgratioasa, lumea noastra in care traim zi de zi. Mereu privim catre fetele mohorate ale oamenilor ce trec pe langa noi, fete ce emana aceeasi ura si imbecilizare.

In aceasta lume, intr-un simplu bloc, o fata privea vremea ploioasa de afara prin fereastra camerei sale; din sufragerie se auzeau aceleasi certuri , certuri ce pareau ca nu se vor mai termina, certuri ce inca o mai afectau chiar daca devenisera o monotonie a zilei cotidiene. Cat de mult si-ar fi dorit sa evadeze din aceasta lume, sa poata simti stropi de ploaie cum ii mangaie fata precum atingerea unui inger… Maine trebuie sa mearga iarasi la servici, va intra in acelasi mediu unde trebuie sa poarte o anumita masca, va trebuie sa isi reprime reactiile de repulsie fata de oamenii ce nu vor sa accepte o existenta diferita de a lor, o existenta a unei fete ce nu mai isi doreste nimic. De fiecare data cand avea un vis trebuia sa existe cineva care sa il spulbere sau pur si simplu sa il treaca atat de mult prin noroi incat sa nu si-l mai doreasca. Astfel ajunse la decizia de a nu mai crede in nici un vis de a nu mai spera nimic, caci dupa atatia ani de dezamagire si suferinta nu mai poate exista ceva care sa ii mai revigoreze sufletul. Se gandi ca cel mai potrivit lucru era sa mearga la culcare, poate noaptea se va dovedi intr-adevar cel mai bun sfetnic.

 Dimineata se trezi cu ochii inlacrimati, nici macar nu isi mai amintea ce a visat, ce a putut oare determina o asemenea reactie in sufletul ei pustiu si intunecat? Nu isi va bate prea mult capul cu asemenea idei, nu are pentru ce, ceea ce a visat se va repeta poate in mai multe seri precum se intamplase si pana acum. Arunca patura ce ii acoperea trupul gingas si merse catre baie pentru a-si incepe tabieturile…oglinda parca nu mai reflecta nimic din ceea ce parea sa fie aceeasi persoana care o vizita in fiecare dimineata, reflexia parea sa arate un om muribund sufleteste; isi termina tabieturile se imbraca mecanic iar ziua parea sa nu prevesteasca nimic nou.

 Ziua se scurse intr-un mod identic cu zilele precedente, ajunse iarasi acasa, locul pe care il ura cel mai mult, locul care ii creea cea mai mare neliniste si nesiguranta, oare mama sa o va intreba maine dimineata daca mai are fata umflata? Isi aminti de zilele din copilarie cand trebuia ca mama ei sa o duca la scoala, isi aminti de vanataile pe care mama ei trebuia sa le acopere cu mult fond de ten, nimic nu se schimbase de atunci, nimic nu evoluase. Intra pe usa si refuza invitatia la masa din motive lesne de inteles .

 Se retrase in camera ei, trase intr-o parte draperia si privi cu nonsalanta multimea de trecatori ce roiau precum furnicile pe strazile mult prea inguste ale orasului; aceeasi lume, aceeasi dorinta de a invia , de a fi iubita …

O pagina din jurnalul ei 

„21 decembrie 

I wake up one morning, thinking about my life. What I had in it? I had a mother, brothers and sisters … but above all had a soul. My soul. A bleak soul who wanted to live. I looked at the sky and wondered: Why do I have today? Nothing. Were only clouds and wind, preparing for the storm, like she was before the war … I felt like I just want to sit on the edge to watch the lives of others, moments of happiness and love, like everything revolves around me, I heard only laughter of joy and she loved people who take care of each other, was a world in which I wanted to belong, not to live in solitude in the dark sadness in my heart, sadly we have not wanted to admit there and it hurts, I wanted my own universe and them. Whose? I was wondering and I reply only: one person to love me. But who love me me? Who? Who can revive me to feel the heat of the sun, rain and storm reason to feel joy?”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s