Totul se intampla cu un motiv

 
Image
 
 
E incredibil cum unii oameni îți pot schimba , doar într-o clipă, viziunea asupra lumii, asupra propriei tale vieți. Vine un moment în care ai nevoie să vezi ce ai greșit, să înveți din propriile greșeli și să mergi mai departe.
Există momente în care tot universul ți se dă peste cap, momente în care simți în sufletul tău o avalanșă de sentimente și o furtună de gânduri pe care nu le poți opri…Nu, gândurile și sentimentele nu pot fi niciodată oprite…
Sunt momente în care, pur și simplu, îți pierzi echilibrul, te pierzi pe tine însuți și nu mai știi cine ești. Încerci din răsputeri să te regăsești, dar realizezi că te-ai schimbat…  Apoi, vine un moment în care realizezi că ești perfect exact așa cum ești, cu toate imperfecțiunile tale și că trebuie doar să accepți și să iubești persoana care ești. Totuși, pentru asta ai nevoie de un impuls, de cineva care să te trezească la realitate, de cineva care să-ți amintească cât de minunat,  cât de puternic, cât de frumos și cât de perfect ești! Atunci, realizezi că trebuie să lași în urmă trecutul, să lași în urmă toată durerea și toate regretele, că nu trebuie să-ți faci griji pentru viitor, că și așa vine prea repede, ci trebuie să trăiești în prezent, bucurându-te de ceea ce ai și de ceea ce ești acum.                                                                                                                                                                                               
Toate lucrurile au un timp al lor și oricâte planuri și dorințe ne-am face, niciodată lucrurile nu se vor întâmpla așa cum ne-am imaginat noi, ci de multe ori, ele iau o întorsătură radicală, care se dovedește a fi spre binele nostru, fiindcă lucrurile frumoase se întâmplă tocmai atunci când nici nu te aștepți.
Mereu am crezut că lucrurile se întâmplă cu un anumit scop și așa și este. Mi-am dat seama că nu trebuie mereu să încercăm să facem legături între lucruri sau să încercăm să înțelegem totul, fiindcă astfel pierdem prea mult timp și, mai ales, pierdem farmecul vieții. Dacă am cunoaște totul, viața ar fi mult prea plictisitoare… De multe ori, încercăm să găsim răspunsuri la întrebări inutile. De ce? Pentru ce? Dacă am ști răspunsul la toate întrebările, viața n-ar mai avea sens…Am trăi în monotonie și în rutină, fiindcă n-ar mai rămâne nimic care să ne stârnească interesul, curiozitatea, care să dea o aură de mister lucrurilor care ne înconjoară, care să ne facă să vrem să trăim fiecare clipă a vieții .
Avem nevoie de oameni, care să ne motiveze, care să ne sprijine, care să fie alături de noi și deși depindem de alți oameni, doar de noi depinde dacă vrem să schimbăm ceva la noi, doar noi singuri avem puterea de a face ce vrem cu viața noastră, fiindcă avem libertatea de a lua decizii și de a face alegeri, fie corecte sau incorecte, căci învățăm din propriile greșeli, pentru a putea merge mai departe și pentru a putea trăi așa cum ne dorim. Nu avem control asupra lucrurilor sau oamenilor din jurul nostru, ci doar asupra propriilor acțiuni.
Reclame

3 gânduri despre &8222;Totul se intampla cu un motiv&8221;

  1. SOCOTEANU MONICA zice:

    Nimic nu e intamplator.Constat ca fiecare zi ma face sa trag concluzii reale despre viata mea. As vrea ca totul sa fie bine si sper sa reusasc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s